Våre tjenester

  • Slide title

    Write your caption here
    Button

Takst

Fjell Byggconsult AS er sertifisert takstbedrift i byggmesternes takseringsforbund  BMTF.


Eierskifterapport

 Eierskifterapport på boliger før salg har blitt veldig viktig for å oppnå en tryggere handel med mindre risiko for langvarige rettsaker i ettertid. Du får vite hva du selger og kjøper får vite hva hen kjøper.

Jeg gjennomgår boligen nøye og skriver rapport basert på hva jeg oppdager og hva du opplyser meg om.

Det er viktig at du gir så utfyllende opplysninger som mulig inkludert om det har vært felles oppgaver med naboer som kan føre til kostnader i nær fremtid for den som blir ny eier av boligen. På den måten blir du som selger fritatt for fremtidige kostnader for kritiske arbeider som for eksempel at avløpsledninger kolapser der naboene allerede har gjort deg kjent med problematikken.


Reklamasjonsrapport

Har du vært så uheldig at du har kjøpt en bolig som viser seg å ikke være det det utga seg for å være, kan vi være deg til stor hjelp ved å lage en reklamasjonsrapport der vi gjennomgår salgsprospektet med tilstandsrapport og forteller deg om du har gode muligheter til å få refundert noe av kjøpesummen eller få hevet kjøpet. Jeg har nylig vært på flere oppdrag der kjøper kjemper mot boligkjøper forsikringen og gir gode råd og reklamasjonsrapport som dokument for prosessen mot motparten. Et eksempel kan være at tilstandsrapporten sier at dreneringen må skiftes ut og priser det til 150 - 200 tusen mens den reelle prisen for å utføre den jobben ligger på ca 400 tusen. Dersom det er flere slike punkter i tilstandsrapporten så passeres 1 million kroner i reelle kostnader du må ut med i nær fremtid etter å ha kjøpt deg et hus opp mot limmiten du kunne klare på inntekten du disponener. Dette bringer meg over på neste tjeneste:


Fagmann på visning.


Tilstandsrapporter kan være vanskelig å lese og forstå. Sammenhengen med hva som står i rapporten og konsekvensene det vil gi på arbeidsinnsats og kostnader i ettertid etter overtakelse er også vanskelig å sette seg inn i. Jeg kan være med deg på visning og gi deg forklaringer på mye. Jeg kan også muligens oppdage flere ting enn det salgsprospektet gir av opplysninger.

Da blir det muligens letter for deg/dere å bestemme dere for å gi bud eller la være. Eller kanskje senke grensen for hvor mye dere vil gå over takst.



Gå til prislisten for nærmere informasjon om tjenestene


Noen av tjeneste vi kan by deg:

  • Boligtakst leilighet, hus og fritidsbolig
  • Eierskifterapport
  • Verdi -og lånetakst
  • Tilstandsrapport
  • Byggmester på visning
  • Fuktmåling
  • Forhåndstakst
  • Forhåndstakst og uavhengig kontroll
  • Reklamasjonstakst
  • Skadetakst
  • Vedlikehold og byggtjenester
Priser takst →
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button

Tegning

Vi tilbyr en bredt spekter av tegnetjenester som passer for ulike byggeprosjekter:


Tegne tilbygg
Planlegger du å utvide hjemmet ditt med et tilbygg eller påbygg? Våre eksperter tar hensyn til alle nødvendige faktorer. Vi veileder deg gjennom kommunens begrensninger og hjelper deg med å visualisere prosjektet med 3D-skisser. Fra å måle eksisterende bygning til å skape tilbyggstegninger, vår arkitekt eller tekniske tegner sørger for en sømløs prosess.


Tegne hus

Bygging av et hus er en stor livsoppgave. Våre profesjonelle tegnere hjelper deg med å ta kloke beslutninger. Uansett om du bygger for første gang, for videresalg eller for langvarig beboelse, guider vi deg gjennom hele planleggings- og byggeprosessen. Vi tar hensyn til alle kostnader, markedstrender og dine ønsker for å sikre et vellykket prosjekt.


Tegne hytte

Drømmer du om en egen hytte, et sted å flykte til for frihet og frisk luft? Vi er erfarne i å tegne hytter som gir deg den perfekte hytteopplevelsen. Uansett om du ønsker tilpasninger for elementleveranse eller må jobbe innenfor reguleringer, skaper vi praktiske løsninger. Del drømmene dine med oss, så gir vi liv til dem i 3D, og hjelper deg med å realisere din drømmeplass.

Mer om tegning →
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button

Teknisk tegning

Hva er teknisk tegning?

Teknisk tegning er et begrep som innebærer tegning av prosjektet ditt med; planer, snitt, fasader, situasjonsplan og utomhusplan på kart utgitt av kommunen med hovedmål som yttermål på bygningene og arealutregninger som kreves til byggemeldingen.

Eksempel på utregning av arealutnyttelsen:


I forlengelsen av dette innebærer det å lage arbeidstegninger som består av planer, snitt og fasader som arbeiderne kan bygge etter. Da kreves det ytterligere spesifisering av mål og detaljrikdom samt at tegningene blåses opp i størrelse til 1:50 eller større i detaljtegningene.

Kontakt oss →
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button

Visualisering

Visualisering av byggeprosjekter har blitt en viktigere del av tegneprossessen i de senere årene da tegneprogrammene har utviklet seg enormt og kommunene i større grad forlanger perspektivtegninger av prosjektet for lettere å ta avgjørelser om estetiske utforminger er i henholdt til regelverk etc.



I tillegg har det blitt krav til at for eksempel frittliggende enbolig skal ha minimum 300m2 uteoppholdsarealer i terreng som ikke er brattere enn 1:8 og det er ofte en fordel å visualisere dette i tillegg til skravering på utomhusplanen.

Kontakt oss →
  • Slide title

    Write your caption here
    Button

Masseberegning

Med hjelp av tegneprogrammet archicad kan vi masseberegne og skrive ut lister over alle objektene som er tegnet inn i prosjektet og sortere vekk det som ikke skal være med.


  • Vinduer
  • Dører
  • Ytter-vegger
  • Innervegger
  • Gulver
  • Bjelker
  • Stolper
  • Hvor mange kniver er det i skuffen etc
  • Grus, asfalt, brostein, støttemurer og annet man tegner i terrenget.
  • Hvor stor er massen på tomta, hvor mye skal taes bort, hvor mye skal fylles opp


Alt dette og mere til kan man finne ut når man tegner hus og terrenget på BIM vis (Bygningsinformasjonsmodelering)

Kontakt oss →
  • Slide title

    Write your caption here
    Button

Byggesøknader

Utdrag fra nye byggeregler som taes ibruk fra 1.Juli

Fra 1. juli 2015 kan en bygge en rekke tiltak uten å søke. Den som skal bygge har imidlertid selv ansvar for å sjekke at tiltaket ikke kommer i strid med plan- og bygningsloven, gjeldende planer eller annet regelverk.


Her er en oversikt over hvilke tiltak som kan føres opp uten å søke, og informasjon om andre endringer som vil gjøre det enklere for den som ønsker å bygge.


Tiltakshavers ansvar
Merk at tiltakshaver selv har ansvar for at tiltaket ikke strider mot plan- og bygningsloven med tilhørende forskrifter, kommuneplanens arealdel og gitte tillatelser herunder dispensasjoner. Tiltaket må heller ikke komme i konflikt med annet regelverk.


Disse tiltakene kan oppføres uten søknad:

Frittliggende bygning inntil 50 m2
Frittliggende bygning på bebygd eiendom på inntil 50 m2 med avstand minimum 1,0 m fra nabogrensen kan settes i gang uten søknad, men forutsetter at Maksimal mønehøyde er 4,0 meter og gesimshøyde er 3,0 meter målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen. Husk her at en ark kan ikke, i de fleste kommuner, påsettes uten dispensasjon da måleregler tilsier at gesimshøyden måles på arkens møne.


Bygningen må være i én etasje og kan ikke underbygges med kjeller.
Bygningen brukes som for eksempel garasje, uthus, verksted, hobbybod, skrivestue, veksthus eller dukkestue.
Bygningen kan ikke inneholde beboelsesrom som kjøkken, stue, soverom eller våtrom eller brukes til overnatting.

Vegloven har bestemmelser om for eksempel avkjøring, frisiktsoner og avstand til veimidte, som må følges. Tiltaket kan ikke oppføres i byggeforbudssonen etter jernbaneloven § 10. Bygningen må heller ikke plasseres over vann- og avløpsledninger.

Tiltakshaver skal informere kommunen om bygningens plassering når den er ferdigstilt, slik at plasseringen kan føres inn i kommunens kartgrunnlag.


Tilbygg inntil 15 m2
Fra 1. juli 2015 er det ikke nødvendig å søke om å oppføre tilbygg på inntil 15 m2. Slike tilbygg skal ikke inneholde rom for varig opphold og må ha en avstand fra nabogrense på minimum 4,0 meter. Eksempler på tilbygg som er unntatt søknadsplikten er for eksempel balkong, veranda og lignende, åpent overbygget inngangsparti eller ved- og sykkelbod.


Det må også her tas hensyn til veglova og jernbanelovens bestemmelser.

Tiltakshaver skal informere kommunen om tilbyggets plassering når det er ferdigstilt, slik at plasseringen kan føres inn i kommunens kartgrunnlag.

Kontakt oss →
Share by: