• Telefon


  +47 90 60 90 89

 • E-post


  post@runefjell.no

Tegne hus

Hva må tenkes på når man skal bygge hus?

Det er en av de største oppgavene man gjør i livet når man går igang med et byggeprosjekt.

Noen syns det er lett og gjøre det, og bygger gjerne flere ganger, noe som kan være lønnsomt om man har truffet markedet på rett sted og rett tidspunkt.

Det er nemlig av stor betydning hvor man bygger og hva man bygger og det er vesentlig at dere har rimelig klart for dere hva som er hovedtanken når dere skal bygge hus.

 1. Er boligen ment som en første gangsbolig for å komme inn på markedet? Da er det for eksempel smart å tenke rimelig tomt som ikke har den beste utsikten og kanskje ikke ligger nærmest gode kommunikasjons og infrastukturløsninger som buss og tog og skoler og puber. men klarer dere å oppnå en av disse fordelene til en fortsatt god pris, er det god sannsylighet for å tjene penger på boligbyggingen.
 2. Er boligen ment for videresalg, er det smart å få laget en kalkyle som medberegner alle kosnadene ved bygging av hus, også de kommunale avgiftene ved søknad om byggetillatelse og tilkoblingsavgifter og sjekke hva tilsvarende boliger i nærheten har blit omsatt for. Dersom du da ikke ser ut til å få en fortjeneste på nærmere 400.000,- så er jo risikoen ganske høy for at dette ikke blir et overskuddsforetagende da det alltid er en fare for at markedet kan endre seg gjennom det året det gjerne tar å planlegge og bygge et hus til rundt 4 - 5 millioner kroner.
 3. Dersom husbyggingen er ment som her skal vi bo de nærmeste 5-30 år, er det egen økonomi og spesielle ønsker som vil styre planlegging og utførelse av boligen. Har man da en tomt med flott utsikt og gode solforhold kan man planlegge og bygge et hus som tilfredstiller de ønsker man måtte ha, slik som;
 • Garasje og sportsbod i forbindelse med huset,  
 • Terrasse med boblebad i skjermet plassering med god tilkomst fra kjøkken og stue.
 • Soveromsfløy skjermet fra stue og støysoner.
 • Nok dagslys til oppholdsrom og
 • Gode uterom for rekreasjon.

Jeg hjelper dere gjerne til å komme frem til hva som er deres stil og løse deres ønsker.

Kontakt meg davel

Vi tegner drømmeboligen din

Se også teknisk tegning.

Ta kontakt med oss uforpliktende idag!